Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!
Blatul:
-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet
-adaugam faina si omogenizam
galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie
-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.
-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.
(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)
Crema:
-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)
-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam
-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam
-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.
-blatul il taiem in 3 pe orizontala
-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)
-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.
-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.
-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar
-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)
-tinem la rece pana in momentul servirii.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult